Vergelijk en bespaar geld!

vanaf €1057 Bekijk prijs
vanaf €1586 Bekijk prijs

Klimaat Riu Gran Canaria Meloneras

Het Riu Gran Canaria Meloneras hotel is gelegen in het zuiden van Gran Canaria. Het gehele jaar door schijnt de zon en zijn de temperaturen aangenaam. De zomermaanden zijn warm en droog, terwijl de wintermaanden iets koeler zijn. In de wintermaanden kunnen er ook nog weleens buien vallen. Het Spaanse eiland is het derde grootste van de Canarische Eilanden en staat ook wel bekend als de ‘eilanden van de eeuwige lente’. Het klimaat is daarmee zeer gunstig voor vakantiegangers.

De temperaturen op Gran Canaria

De Canarische Eilanden liggen tegenover het uiterste zuiden van het vaste land van Spanje. Deze eilanden liggen in de Antalantische Oceaan nabij de westkust van Noord-Afrika. Aangezien de eilanden op dezelfde breedtegraad ligt als de Sahara is het hier beduidend warmer in de wintermaanden ten opzichte van het vasteland in Spanje.

Echter zijn de eilanden in de zomermaanden juni, juli en augustus juist iets koeler. Geniet van aangename temperaturen rond de 24 graden Celsius. Overdag is er acht tot negen uur zon per dag en gedurende de zomermaanden valt er weinig regen. Daarmee behoort het klimaat van Gran Canaria tot een van de beste ter wereld als het gaat om een luxevakantie. Een overnachting bij Riu Gran Canaria Meloneras is dan ook zeker een aanrader.

Temperatuurverschillen tussen noord en zuid

Het eiland is bergachtig en heeft een vulkanische oorsprong. De hoge centrale bergen zorgen voor weersverschillen in het noorden en zuiden. Over het algemeen is het in het noorden iets koeler en natter dan in het zuiden. Gelukkig ligt het Riu Gran Canaria Meloneras in het zuiden. Hier worden de koele en vochtige passaatwinden tegengehouden door de bergen. Het is daardoor iets warmer in het zuiden. Ook valt er minder regen. Het temperatuurverschil is niet erg hoog: dit betreft vaak maar enkele graden, maar dat is toch lekker meegenomen.

Er kan een flink contrast zijn op het eiland. In de wintermaanden ligt er sneeuw op de bergen, terwijl de stranden nog drukbezocht worden. Hier is de temperatuur nog zo’n 20 graden Celsius. Vooral de duinen in Maspalomas zijn nog aangenaam tijdens de wintermaanden. Dit ligt op slechts enkele honderden meters van het Riu Gran Canaria Meloneras. Benieuwd welke bezienswaardigheden er nog meer in de regio zijn? Bekijk het overzicht.

Klimaat in de zomermaanden

De zomermaanden zijn warm en zonnig, maar het is niet extreem warm. De zomerperiode is van tot november en de temperaturen zijn tussen de 20 en 24 graden Celsius. In de maanden juli tot oktober kunnen de temperaturen echter nog iets verder oplopen tot gemiddeld 26 graden Celsius. Gedurende de maanden maart, april en mei koelt het in de avond af tot z’n 17 graden Celsius. In de maand november is dat 18 graden Celsius. De rest van het jaar ligt de gemiddelde nachttemperatuur op 20 graden Celsius. Dat is zeker iets om rekening mee te houden als je een accommodatie boekt bij Riu Gran Canaria Meloneras. Het klimaat is immers belangrijk.

Houd rekening met Sahara-winden

In het zuiden komen er gelukkig geen Sahara-winden voor. Als je een accommodatie boekt bij Riu Gran Canaria Meloneras, en hier de gehele vakantie blijft, hoef je je dus geen zorgen te maken. Wil je echter ook rondreizen en ga je naar het westen van het eiland? Dan moet je rekeninghouden met een eventuele sirocco. Een sirocco is een hete, droge wind die ontstaat in de Sahara. De hete winden kunnen de temperaturen opstuwen tot zo’n 30 graden Celsius. Ook kan er veel stof en zand in de lucht komen. Het verschijnsel kan soms enkele dagen duren en op die dagen is het raadzaam om niet naar het westen te gaan.

Regen en klimaat op Gran Canaria

Als je een accommodatie boekt bij Riu Gran Canaria Meloneras wil je natuurlijk niet te maken krijgen met regen. Daarom is het ook even belangrijk om je in te lezen over het klimaat op Gran Canaria. Gelukkig valt hier zeer weinig regen in de wintermaanden en valt er gedurende de zomermaanden helemaal geen neerslag. In september kunnen er echter wel heftige regenbuien vallen. Ook oktober en november worden soms getroffen door regenbuien. Echter is dit meer uitzondering dan regel, dus daarvoor hoef je niet thuis te blijven.

Het aantal zonuren op Gran Canaria

De meeste Nederlanders boeken een accommodatie bij Riu Gran Canaria Meloneras omdat men hier graag lekker wil zonnen. Je wilt dan natuurlijk een klimaat dat hierbij past. Gelukkig zijn er meer dan voldoende zonuren op het eiland. Over zonneschijn mogen we dus zeker niet klagen. Gemiddeld schijnt de zon namelijk zo’n acht tot negen uur per dag. In de wintermaanden schijnt de zon vooralsnog z’n zes uur per dag. Vanwege de vele zonuren blijft de watertemperatuur ook aangenaam: in september en oktober is dit gemiddeld rond de 23 graden Celsius. De rest van het jaar is dit 21 graden Celsius. Het is daarmee altijd warm genoeg om hier een duik te nemen.

Is het klimaat geschikt om te overwinteren op Gran Canaria?

Kan je het veroorloven om een winter weg te blijven uit Nederland? Dan is Gran Canaria zeker een optie. In de wintermaanden december, januari, maart en begin april is de temperatuur aangenaam warm. De nachten zijn relatief koel. De gemiddelde temperatuur voor het winterseizoen is echter 22 graden Celsius. Soms kan het een beetje koeler worden in de maand januari. De gemiddelde nachttemperatuur in januari en februari is ‘slechts’ 14 graden Celsius. Daarom is het raadzaam om gedurende deze maanden een trui aan te trekken. Warme kleding meenemen wordt dan dus zeker aangeraden. Vooralsnog is dit klimaat veel beter dan het Nederlandse klimaat.

Regen en neerslag op Gran Canaria

Gelukkig valt er weinig neerslag op het eiland. Naarmate het seizoen vordert wordt het echter wel iets koeler en vochtiger. Ook is er meer wind. Opmerkelijk genoeg komt de zeetemperatuur zelden onder de 19 graden Celsius. In de bergen ligt vaak sneeuw, terwijl de stranden altijd prettig zijn. Het klimaat is dan ook zeer divers.

Spreekt het klimaat op Gran Canaria jou wel aan? Bekijk de aanbieders van vakantiereizen en boek jouw accommodatie bij Riu Gran Canaria Meloneras vandaag nog.

Bereken de beste prijs!
VakantieDiscounter vanaf v.a. €1057 Bekijk prijs Bekijken
TUI vanaf v.a. €1586 Bekijk prijs Bekijken
In het kort
 • Prachtig 4-sterren resort
 • Meloneras, Gran Canaria
 • All Inclusive mogelijk
 • Kindvriendelijk, maar ook Adults-Only gedeelten
 • Hoog niveau van comfort en service
Faciliteiten
 • Gratis Wi-Fi
 • 4 buffetrestaurants
 • 4 bars
 • 200 meter van het oude centrum
 • 3 buitenzwembaden
 • 2 kinderzwembaden
 • Adults-only zwembad
 • Gratis wellnesscentrum
Locatie